Viime yönä kolmen aikoihin heräsin pennun itkuun, menin pentuhuoneesen. Huomasin että Wappu oli oksentanut pentujen makuualustalle. No, mitään sen kummemmin ajattelematta siivosin oksennuksen, nostin pennun alustan päälle ja painuin takaisin pehkuihin.

Nukahdin vajaaksi tunniksi ja taas joku pentu levottomana, ei kun katsomaan. Taas oksennusta ja Wappu istui aika huonovointisen/kuumeisen näköisenä. Mittasin lämmön, joka oli miltei 41 astetta. Silloin hälärit soivat, ettei kaikki ollut kunnossa!   Pikainen soitto päivystävälle eläinlääkärille, joka kehoitti meitä pikimmiten tulemaan paikalle! Nopeasti pennut tisseille, ittelle ryysyt niskaan ja menoksi.

Päivystyksessä lääkäri otti perusverikokeet, niissä ei ollut mitään sanomista. Wapun tutkiminen paljasti että sen yksi takanisistä oli pahasti turvoksissa. Itte illalla nisät tarkistin ja silloin ne olivat kunnossa. En ollut siinä kolmen tunnin yöunien jälkeen niitä älynnyt edes kokeilla.  Kylläkin kaikki muut kauhuskenaariot, märkäkohdusta kalkkikramppiin oli käynyt yön tunteina mielessä.

Hoidoksi määrättiin KefaVet -kuuri, kipulääke kuumetta ja kipua laskemaan. Tämä päivä on sitten kulunutkin kaurahaudetta sekä rintapumppua käyttäen. Olen saanut jonkin verran märkää tulemaan rintapumpulla. Toivon, että nisä laskee lopunkin turvotuksensa huomisaamuun mennessä. Enää nisässä ei ole kuin viiriäsen munan kokoinen patti, kun alkuunsa turvotus oli omenan kokoinen.

 

Wapun olo on ainakin toistaiseksi mennyt parempaan suuntaan ja se on saanut ruokahalunsa takaisin. Pennut olleet ainakin toistaiseksi kunnossa, kunhan saisi tuon emonkin kuosiinsa!!

Lopuksi kiitos Ninalle kaurahaude- sekä Jaanalle rintapumppu vinkistä! Nyt pitäisi vaan jaksaa vielä ensiyökin rouvaa hoitaa...